I början på sommaren 2018 började vi leta efter ett eget russ, vi hade lånat ett russ som inte alls var den typ av ponny som vi ville ha, så hon lämnades tillbaka i juni. Vi fick låna Lil´s Jonar av Malin Lundgren, Stånga (Gotland) under sommaren han var riktigt rolig och vi fick en lärorik sommar med honom, men han skulle bara vara på besök över sommaren, så vi letade vidare efter en ponny att köpa. Tog kontakt med Ebba A Söderström som har ett helt gäng, hon tipsade om att Ymer troligen skulle bli till salu i höst, en perfekt ponny för en ung kusk som vill ha en erfaren ponny. Så kontakt togs med Ymers ägare och när säsongen gick mot sitt slut så köptes Björksta Ymer Dar smiley
Ymer är född 2007 i ett stall i Lövstabruk (2 km härifrån) så han har fått ”flytta hem” igen smiley
Här är hans sida på Svensk travsport: Björksta Ymer Dar

Redan efter en månad så fick han åka med på tävling till Romme, för första gången fick Johanna köra eget russ på tävling och hon gjorde det riktigt bra! Andra plats på 1,59,8 var en väldigt bra start med sin nya ponny!

Film finns här:
https://youtu.be/F9TEcBEjUgg

Året började gå mot sitt slut och vi funderade på att åka till Östersund och starta med Favorit och så blev det, men Ymer fick också följa med och hans tidigare ägare Ebba (som tipsat om att Ymer var till salu). Johanna lånade ut sin nya ponny till Ebba som skulle köra karriärens sista ponnylopp. (Ebba sista år på ponny då åldersgränsen i Sverige är 25 år). Favorit var inte helt nöjd med underlaget, det var tungt för ponnyer, men han kämpade ändå till sig en tredjeplats smiley
Ymer och Ebba levererade precis enligt plan smiley det blev en fin seger i Ebbas sista lopp och Ymer var hur fin som helst på tiden 2:02,0 smiley Riktigt kul att få vara med när en av Sveriges duktigaste ponnykuskar vinner kuskligan för kat B 2018!

Film finns här: https://youtu.be/SLHrO6km9Ss