Då är hösten här på riktigt och vintern kommer nog visa sig med sin vita massa inom kort.

Ponnyerna och kusken sköter sig exemplariskt och fina resultat har det blivit.

Tre turer till Gotland har det blivit detta år. En i Juni för att lämna Balad och hämta Malins russ Lil’s Jonar som vi hade över sommaren. Balad provade livet som ö-bo och tyckte det var riktigt trivsamt, han gillade att få åka ner till havet med Malin.

Jonar tränades ordentligt under sommaren och fick starta i ett par tävlingar. Det blev en lärorik sommar med ett russ med mycket vilja och många egna idéer smiley

8 september var det dags att byta tillbaka ponnyer igen, så då blev det tävling på Visbys heldag och Jonar stannade sen kvar på Öjn och Balad fick åka med hem till sina kompisar igen.

Veckan där på blev det start på Örebro för Tjängvide Fridolf ett autostartlopp där Fridolf hade turen att få spår 1, det gillade Fridolf så han travade på och ledde loppet från start och vann relativt enkelt.

Foto ovan: Foto-Mike (bilden i original beställd från Foto-mike)

Efter dagens tävling i Örebro så fick vi Fridolfs lillebror Tjängvide Favorit med hem. Han har varit hos en tjej vid Axevalla i två säsonger, men hon kör sista året på shettis så det var dags att lämna fina Favorit vidare till en yngre kusk, så Malin lät Johanna ta hand om Favorit också.

Eftersom Favorit var igång och det börjar bli glest med tävlingar så gjorde vi ett snabbt tränarbyte och anmälde Favorit till tävling kommande helg.

Så på Solvalla 22 september var det dags för första starten med Tjängvide Favorit och det gick fint, trots att Johanna bara hunnit köra Favvo två gånger före starten. Det blev en andra plats i första starten och en rekordsänkning med en sekund, lyxigt att få låna en ponny som är vältränad och startklar (tack Stina) smiley

Då Fridolf skulle hem till Öjn i oktober så blev det han som fick starta på Bollnäs 6 oktober. Han fick ponny-spa i veckan innan starten (massage och nya skor runt om smiley) vädret och banan var perfekt enligt Fridolf och han satt karriärens 30:e seger på sitt 235:e lopp i karriären! smiley

https://www.youtube.com/watch?v=icIunoDCJAA&t=340s&list=PLusKMTPoaQ-jECuOp9ghz0_saSi79dIfi&index=2

Sen drog vi till Visby för tredje gången i år då det var dags för Fridolf att åka hem till öjn och vila efter två tuffa säsonger hos Johanna med rekordsänkning på dryga 5 sekunder i både sulky och monté.

Vi hade Fridolf, Favorit och Micke med till Skrubbs (Visbytravet) och alla vara riktigt duktiga! Men det var Favorit som fixade segern denna dag! Micke 2:a i sitt lopp och Fridolf 5:a.

Foto: Malin Lundgren

På bilden från vänster Pär Hassborg som sponsrade loppet, Tjängvide Favoroit, Johanna. Simon Röcklinger som är sportchef på Skrubbs men för dagen håller i intervjuerna.

Nu har vi våra två egna Ratatas Mikedo och Bäckdalens Balade här hemma och de två lånade ponnyerna Tjängvide Favorit och Valcas Bel Ami. Fyra små fina shettisar trivs bra i skogshagen här utanför smiley