I min värd så behöver både hund och häst gångarten skritt och den behöver vara avslappnad och gå ganska fort med långa steg.

Hundarna som är av olika storlek är svåra att få att skritta på promenad. Spetsarna trava alltid, labrador på 50 cm skrittar eller travar. Labrador på 60 cm går i ”power-walk” med högt huvud och sänkt rygg. Hade ju hellre sett att han travade, men då går jag för sakta för att han ska kunna ta en behaglig trav.
Så Hugo har under sina år på agilitytävling fått träna mycket skritt på löpbandet. Mycket praktiskt och enkelt!

Nu har jag samma idé om ponnyerna, men oj va svårt det är.
Jag kan inte träna dom på löpbandet, dom är för stora!
Vår första ponny Balad fick lära sig skritta när han gick med på flertalet hundpromenader, första 20 minuterna så växlade han mellan skritt och trav men sen kom den riktiga skritta fram. Nu skrittar han på ordentligt från början. Det tog nästan ett år att få fram en bra hälsosam skritt.
Samma sak med Mickis, men han har haft lite problem med sina hovar, men när det började lösa sig så hängde han på Balad utan problem.
Just nu jobbar vi med skritten på de två låneponnyerna, den ena 13 år shettis den andra 8 årigt russ som är mycket riden.

Men det är nu jag funderar, är det bara jag som är knäpp när jag tror att en bra skritt är grunden?