Bäckdalens Balade och Ratatas Mikedo på tävling

Gävletravet hade ett sista ponnylopp inlagt på sin V75 dag i december.

Propositionen var 20 meter tillägg för 2000 prispoäng (insprungna ”pengar”) och loppets grunddistans var 1140 meter

Balade har 2650 pp så han fick stå på 20 meter tillägg, starta på 1160 m.

Mickis som hade 15400 pp fick stå på 140 meter tillägg, starta på 1280 m.

Balade kördes för första gången av Isabella Jansson-Wiklund från Örebro, en duktig kusk på 11 år som hanterade Balade riktigt bra. Balad är ingen lättkörd ponny, han har lite svårt att fokusera på uppgiften och lite svårt med traven, han blir dessutom stressad med många hästar i loppet. I det här loppet var det 15 hästar till start.
Bella fixade det jättebra utifrån Balads förutsättningar och slutade på 3,14.5 vilket är en bra tid med Balad. Oplacerad i loppet men det var en bra prestation! Tack Bella för att du ville köra!! smiley

Balad och Bella innan loppet

Mickis och Johanna hade bättre förutsättningar trots sina tillägg. Mickis som haft lite problem med framhovarna i höst, troligen pga. att det är så blött i hagarna. Han mår bättre nu och är i bra form. Hovslagarn har gjort ett kanonjobb som vanligt!

Här fixar Wilma till filten som ska hålla Mickis varm fram till start. (Han är helklippt, det är inte Balad)

Johanna har fått en dress (begagnad) istället för en jacka med stjärnor som hon haft tidigare. Vanliga glasögonen hade hon glömt hemma, hade bara solglasögon med sig, så det fick bli dom i loppet och det var hon rätt nöjd med efteråt smiley

Loppet för Johannas del gick på bästa möjliga sätt!
Micke var i sin bästa form någonsin, kolla filmen! smiley

Stort TACK till Gävletravets Ulf Lindfors som gör så otroligt fina filmer från ponnyloppen!

Från Gävletravets hemsida.

7:e segern i år, vara av en är i monté med Johanna på ryggen, fantastisk ponny som bara blir bättre och bättre!

Resultatlista från loppet. Suddigt skärmklipp. Micke vann på 2:35,2.

Det här inlägget kan ses som ganska överdrivet på ett ”vanligt” lopp, men när man ser potential i ekipaget, och kusken lägger ner så mycket tid och energi på sina ponnyer. Med pannlampan ständigt på ut i ur och skur, skruvar broddar och lindar ben. Hovslagarn och vi funderar och diskuterar lösningar med skor och sulor på en känslig ponny. Jag funderar på foderstat, vitaminer, mineraler (mikro & makro) lär mig mera och börjar ana nånting som saknas. Ponnyerna får massage av ett proffs för att må så bra som möjligt allt efter att plånboken samarbetar. Vi har grannar som ger oss tillgång till en travslinga och en annan som håller banorna i Lövstabruk i träningsbart skick året runt. Lyxigt för ponnykusken! smiley

Sen när man får se sin fina ponny utstråla sån fin form med en 12-årig kusk som kör stabilt och fint utan att använda pisken i onödan. Taktmässigtrav i för ponnyn hög fart. Då får vi alla utdelning för allt slit, allt jobb vi lägger på att lyckas. Känner mig sjukt jävla nöjd just nu! smiley

Sen när Ulf Lindfors fixar en sååå fin film på loppet, då finns det mycket energi på kontot!

Tack Bella med familj för all hjälp och trevligt sällskap under dagen!