Efter att ha roat mig hela sommaren och alla lediga helger med hundaktiviteter så har nu verkligheten kommit ikapp lite. Nu har jag haft två lediga helger vilket innebär väldigt mycket städning och rensning av allt möjligt. Barnen växer ur kläder och saker. Hundarna leker sönder grejer och det behöver rensas. Egna saker finns det massor av så det behöver tas många beslut ofta. Många prylar behöver helt enkelt rensas bort av olika anledningar. Inser att den där köksrenoveringen bör tas på alvar snart. Alltså köket är allt annat än anpassat för det som vi har det till – kök, uppehållsrum, matrum, tvrum, läxrum, hundträningsrum… tja vi är nästan alltid i köket! Så det bästa vore om vi tog tag i renoveringen och slog ihop kök och vardagsrum till ett stort rum för allt helt enkelt. Då tror jag det skulle bli bäst! Skulle behöva en stor trissvinst och ett par månaders semester så är det snart fixat! smiley

Har fortfarande inte putsat fönstren i vardagsrummet, fast en hel helg har passerat med riktigt varmt och fint väder – hur svårt ska det vara?!

Västhuset blev fixat förra helgen, äppelträdet blev klippt och blommor borttagna ute. Så en liten bit kom vi. I dag har vi städat verandan och rensat bland hundleksakerna.

Tvätt – hur mycket tvätt finns det?
Hur många strumpor finns det?
Alla famlijer borde ha ett ”dressing room” där man la in allt i garderober och hyllor – inte springa till respektive rum, himla trams egentligen! Men jag vill gärna ha ett gästrum, så det där klädes rummet får vänta och jag får tjata vidare om den vikta tvätten… Som jag viker tills jag total-tröttnar!

Husbilen blev i vilket fall besiktad i veckan, nu ska den ”bara” städas ur inför vintern och ”skrynklas in” i carporten som är som en overall i storlek för husbilen. smiley

Förra helgen köpte jag mig en begagnad crosstrainer, så nu har jag tränat 15 minuter om dagen när Johanna har gjort sin läsläxa – 15 minuters läsning om dagen! Förutom onsdag och torsdag då hade jag annat för mig. När jag kommer in från hundpromenaden på kvällen har jag tränat, det har funkat bra, fast det är ganska tråkigt. Men jag tror det är rätt nyttigt. 15 minuter kanske låter lite, men jag får lite ont i knäna efter så jag nöjer mig med det tills knäna verkar funka bättre. Träning eller förslitning – hårfin skillnad på en överviktig otränad person!

Tobbe jobbar på G4s i Forsmark och tittar på bilar i checkpointen där dom åker in och ut från kärnkraftverket, ganska bra betalt för att ganska trist jobb…
Victor trivs i skolan, åk 5 och har äntligen hittat en fritidsaktivitet, innebandy!
Johanna trivs också finfint i åk3, hon har fullt upp! Ponnytrav (i Gävle) på måndagar, innebandy (med Victor) på tisdagar, fiol på skoltid på tisdagar. Agility med båda spetsarna när tävling finns inom rimligt avstånd och som vanligt händer det mycket där Johanna är!

Hundarna… Hugo mår fint och är glad, han går på löpbandet i skritt när jag tränar på crosstrainern. Tuffie är troligen dräktig, 3,5 vecka har gått och hon spydde upp maten två gånger i går och det var inte gräs eller något konstigt i det som kom upp, inte ville hon ha det sen heller. Så jag tolkar det som ett ”dräktighets tecken”. Vi får se om jag har rätt, uppfödarna såg det som ett bra tecken! (Tuffie ska till Conovers i Valbo och få sina valpar, så det blir tomt här i vinter) Spetsarna är lika knäppa och roliga som vanligt, Multi sitter på köksstolarna så fort han får chansen, så fort någon reser sig är han där, provar gärna lite från någon tallrik också om han hinner… Rex (16,5 år) är pigg och lite förvirrad. Ida är trött, uttråkad och äter bara burkmat, så vi får se hur länge hon hänger med…
Rex och Ida ska till veterinären och få tänderna fixade, så det är bara att hoppas att dom klarar en sövning till.

I morgon börjar en ny jobbvecka – en galen vecka igen med fyra grupper som jag utbildar i Lean, en grupp som jobbar med detaljplaner och tre grupper inom städ. Oj så mycket energi det går åt, att tala inför/med grupper och introducera ett arbetssätt, ett ”tänk” – värderingar är det också till stor del. Att lära sig jobba med ständiga förbättringar och våga lyfta problem är inte lätt, speciellt i en kommunal verksamhet där man gör väldigt mycket av ”gammal hävd”. Men vi kämpar på!
Att få chefer att sluta ”peka med hela handen” och att få personal att våga lyfta problem och förbättra verksamheten är inte självklart. Personalen kan mest om det jobb dom gör, finns ingen chef som vet bättre än den som utför det dagliga arbetet. Personalen måste vara med och utforma sin egen dag, vecka & månad – chefen ska vägleda och peka mot väl utformade mål – inte ”ratta” sin personal. Det viktigaste är trots allt att kunden får det två saker kunden vill, 1) svar på sin fråga 2) ett vänligt bemötande.

När jag inte jobbar med Lean, förberedelser, träffar eller dokumentering eller samordningen i kommunen. Då jobbar jag fackligt för Vision, tyvärr har det funnits mycket att göra där också. Men det är på gång att lugna ner sig lite.
Så jobbar jag som ”Fakura fachist” (stavas det så?) smiley på strategienheten också. Men det tar bara ett par timmar i veckan…
Lite jobb med Översiktsplanens kartor hinner jag med också! Så lite GIS jobb har jag lyckats få till. Kartjobbet är faktiskt det som roar mig mest!

Så rullar det galna livet på landet på!
Förresten hörde jag vildsvinen i skogen bakom garaget i kväll, tror att nån gick in i grannens elstaket, för det var ett väldigt ”nöffande” från en gris.

-om jag är trött – jo lite, eller ja ganska ofta, men det är så mitt galna liv fungerar.