… på våran nivå!

Fredag 3 oktober gick Tuffie och jag viltspårprov i dreverklubbens regi, Hållnäs hundskola Ann-Cathrine Söderlund Gustafsson var domare. Tuffie var duktig, lätt förvirrad på några ställen men hittade fint spåret igen och genomförde det med ett 1:a pris. smiley

Lördag 4 oktober var det dags för kennelmästerskap på Conover´s kennel, Kybacka gård i Valbo. Det var WT med två enkelmarkeringar på varje station.
Vi var tydligen bara två i nybörjarklassen och där lyckades vi vinna med en ynka poäng!

Bild på vinnarna i de sex klasserna – Veteran – Elit – Öppen – Nybörjare – Junior – Blåbär.

Söndag 6 oktober – KM i agility på Gävle hundungdom för Johanna som startade alla fyra hundarna!
Tävlingen började sent pga att det var brukstävlingar med skott på BK, så lilla KM gick att köra utan lampor. Men när det var dags för stora KM så var det belysning som gällde och den är två lampor från ena hållet som gäller här. Så det var lite svårt för vissa hundar att hitta tunnlarna.
Båda spetsarna var allmänt okoncentrerade men bra ändå.
Hugo var först ut av de stora, han gick felfritt men var tveksam på en tunnelingång och det tog onödigt lång tid.
Tuffie blev tveksam på samma ingång men där var Johanna snabbare att hjälpa henne så det gick lite fortare. Så efter hoppklassen låg Tuffie 1:a och Hugo 2:a av fyra startande i large.

Sen tyckte inte vår kloka domare Eric Henrikssen att vi kunde köra agilityklass i det ljuset, på tok för mörkt – förslaget var att ta agilityklassen en annan dag, men det skulle inte bli snällt för deltagarna eftersom man inte kan vara säker på att alla kan.
Så det beslutades hastigt att KM var avgjort i enbart en hoppklass, ingen blev gladare än Johanna som fick båda hundarna i topp!
Jag tror inte det hade gjort någon större skillnad på resultatet om det varit en agilityklass också. De som diskat sig eller fått många fel i hopp hade ju det med sig ändå.

Så Tuffie vann KM i agility på Gävle HU med Johanna – otrolig hund vi har!!