Sista helgen på sommarlovet åkte vi till Göteborg för att Johanna och Flinga skulle delta i Doggy Professionell Agilitycup.

Vi åkte redan på torsdagen med husbilen, resan är lång, ca 55 mil och det tar tid…
Men framåt eftermiddagen så kom vi fram till Charlotte som har Minnows kennel som Hugo kommer ifrån. Alltid lika trevlig där!
Hugo var inte med på resan, han tävlade med Anja i Frövi. Men Tuffie var med och vi visade lite apportering med Tuffie så Charlotte fick se våran lilla fina hund!

Sen fick vi se alla fina labradorer på kenneln, den vi fastnade för mest var Lennie, en riktigt fin och jätte trevlig hane som jag lätt kunde tagit med mig hem!
Lennie tyckte om att springa fort och hämta dummiesar!

Sen drog vi vidare till Kungsbacka, där jag hade en privatlektion för Lena Gunnarsson – Lena har skrivit boken ”Apportering till vardag och fest” tillsammans med Elsa Blomster.
Privatlektionen hade jag vunnit på musikhjälpen i vintras!

Jag fick jätte bra råd om hur vi ska jobba med avlämningar och fasthållning. I dag så lämnar Tuffie av dummiesar skapligt, men jag vill ha mera säkerhet och kontroll än så. Lyckas jag följa råden som jag fick av Lena kommer det bli kanon bra!

Därefter hamnade vi så där ”bara av en slump” på GeKås i Ullared… Oj så det blev…
Vi nattade med husbilen där och på fredagen så shoppade vi loss!

På väg tillbaka till Göteborg på fredag eftermiddag så råkade vi ut för en däckexplosion på husbilen, inte kul, men vi åkte i högerfil i ca 80km/timme så det hände inte så mycket mer än att vi körde in till kanten och ringde assistanskåren, det tog ett tag innan dom kom, men vi fick åka bärgningsbil till närmsta avfart där assistanskillen bytte däcket. Det var vänster bakhjul så det var uteslutet att fixa själv. Men det gick trots allt smidigt och vi hade ett bra däck som reserv.

Sen var det samling inför Doggycup finalen med information och mat på Max för deltagarna.

Därefter åkte vi upp till Charlotte igen och stog över natten med husbilen. Tyvärr hann jag inte med att fika med dom då vi kom sent, nästa gång ska jag se till att ha mera tid till det!

Lördag morgon var det dags att åka in till centrala Göteborg för att få en bra plats, vi hade tur och fick parkering precis utanför en av entrérna.
Tävlingen började vid 12 så det var inte bråttom när vi väl fått en parkering.

Flinga gillar publik, så hon gick riktigt bra i hoppklassen, men missade slalomingången då hon kom lite fort, för övrigt riktigt bra!

Agilityklassen så busade hon till det på balansnedfarten och råkade hamna bredvid hindret efter, men Johanna löste det fint och dom kom i mål även i andra loppet!

Beundransvärt att en 9-åring vågar tävla mitt i centrala Göteborg under Kulturkalaset mitt i Trädgårdsföreningen med publiken tjoandes 2 meter från starthindret!
Flinga & Johanna stortrivdes! Nästa år så vill hon helst ha Multi med istället!

Foto: Victor Bergström