Lördag 5 april 2014 – startades Svenska agilityklubben officiellt, tack alla som tog sig tiden att åka dit och delta i det första årsmötet!

Svenska Agilityklubben är alltså ”huvudman” (huvud-hen?) för agilityn i Sverige från och med 5 april. Inget mera SBK!

Nya klubben ligger organiserad direkt under SKK som flertalet specialklubbar där SBK är en av dessa.
Brukshundsklubben har alltså varit ansvarig för agilityn ett gäng år – vilket jag tycker har varit helt galet. Jag har ingen hund av brukshundsras – men jag tävlar agility och har nästan tvingats in i brukshundsklubben.

Eftersom agility inte har varit SBK:s största intresse, då det är få hundar av bruksras som deltar i agilitytävlande. Så har vår sport inte legat på högpriodirekt. Men tävlingarna drar ju in en hel del pengar, så den biten har varit intressant. Här kan man ju tycka lite olika, ska alla hundsporter hjälpa varann eller ska var och en stå för sina kostnader? Svår fråga.

Själv har jag lämnat SBK för ett par år sedan och tävlar för Älvkarleby Hundsport Lokal kennelklubb som bildades 2011. För mig var det ett bra alternativ, men jag är inte någon aktiv medlem, mer än att jag hjälper till på tävlingar och deltar i årsmöten. Mest för att vi har egen agilitybana och låångt att åka hur vi än gör.

Johanna tävlar för Gävle HU (Sveriges Hundungdom är också en specialklubb under SKK) det är jag som ”valt” det åt henne, då jag tror att hon har mest utbyte av det fram över.

För mig har tävlandet dominerat mitt liv de senaste snart 20 åren. Men det har övergått mera och mera i att ha roligt med mina hundar – ”man måste inte tävla i allt” – men jag tycker det är kul!
Min tanke är mest att har man skaffat sig hund så ska den sysselsättas på en för hunden och famliljen lämplig nivå. Men de gånger jag tävlar – så ska det vara så pass väl förberett så ”det är värt besväret”.

Det ska bli spännande att följa nya Svenska Agilityklubben!
(medlemsavgiften betalades tidigt i år)