Nu har vi varit och tävlat lite agility i Rättvik, Johanna och jag har varit på en tur och nattat i stuga, husbilen vågade vi inte ta ut ännu och det är jag glad för med tanke på att det var lite halt på väg dit på lördagsmorgonen.

Lördagen var det två lopp för Hugo och då delade vi, Johanna körde hoppklassen och jag körde agilityklass. Finska domare med tekniskt svåra banor, lite väl avancerat för Johanna med Hugo kanske, men det gick riktigt fint, tyvärr disk men i helhet riktigt bra.
Jag körde Agilityklassen och där hade man placerat slalom med en tunnel bakom, så många hundar valde tunneln eller gick in rätt i slalom och sen vidare in i tunneln. Men Hugo tvekade inte och gick rätt i slalom. Så det blev en 7:e plats av ca 90 startande! Duktig Hugis!!

//www.youtube.com/embed/CFPG-qPABZo

Söndag: Då var det Johanna som vill köra Hugo i båda loppen, agilityklassen så blev det lite fel på kontaktfält men det var nära att dom tog sig runt den svåra klass 3 banan, men så missade Johanna näst sista hindret och gick direkt på sista, ojoj!! Arg och irriterad blev hon också!!

//www.youtube.com/embed/lQQ0Dyq92rE

Hoppklassen så hade jag tagit med mig belöningsköttbullar in i hallen, de var lite för mycket för Hugo, halva loppet gick det bra, men när dom kom till den del av banan där jag var lite när så tappade Hugo koncentrationen, han tänkte bara på köttbullarna och väldigt lite på sin förare… Så det blev diskning och en väldigt arg och ledsen förare – slutsats – Hugo får belöningen vid bilen i fortsättningen!

Johanna var först ut med Tuffie i hoppklass 1, började fint med en bra start, sen blev det något missförstånd och sen var det en hund som hade bråttom ur slalom och fick börja om. Sen gick resten fint. väldigt bra gjort även denna gång!

Sen tog jag över Tuffie i agilityklass 1, vill var säker på kontaktfälten, så Johanna får inte ta henne på tävling ännu, men Tuffie skötte sig fint och kom 4:a och tog sin första pinne i agilityklass 1.

//www.youtube.com/embed/h42_0j3fXZQ
Sen var det dags för Flinga och hon var taggad att få köra men lite väl trött efter att haft tråkigt i bilen från lördag morgon till sönda eftermiddag så hon strulade i slalom i båda loppen, och busade och drog iväg från gungan till balansen istället i agilityklassen. Det slutade med disk i båda loppen, men det syns att båda har mycket roligare tillsammans nu!

Johanna som debuterade i klass 3 med Hugo och i klass 1 med Tuffie gjorde väldigt bra lopp, med Hugo sprang hon om och blindbytte i slalom (inget som jag vågar…) Hon gör byten med bra taiming och har koll på hundarna. Hon kämpar på fast det blir diskat och ibland arg, men full koncentration på banan – känns som det kommer bli kamp om hundarna på tävlingarna framöver!