Tuffie har fått prova lite viltspår i höst, jag la några spår själv och förstog att Tuff var verkligen duktig på det här med spår. Sen fick jag god hjälp av Bjarne som flyttat till Lövstabruk. Han har lagt 4-5 spår åt oss och Tuffie fixade det lika fint. Så tillslut tog jag mod till mig och anmälde till anlagsprov i viltspår.

Den 16 november – solig och fin höstdag så var det dags. Vi åkte till Forsmark och in i skogen en bit där domaren bor. Vi gick spåret, Tuff undrade vad hon gjorde bakom oss och var lite fundersam. Tuff tappade spåret en gång och ”ringade” men hittade det snart igen, vi gick över stock och sten, genom kärr och buskar, bråttom var det – så jag fick bromsa en hel del. Men efter 15 minuter så hittade Tuff klöven och det roliga var slut – klöven är inte speciellt häftig, men vi lekte lite med den och sen gick vi tillbaka och fick papper på ett godkänt anlagsprov. smiley

Duktig vovve & glad matte! smiley