Tobbe har jobbat en del med att jag ska ha en lilte större bil att åka i nu när husbilssäsongen lider mot sitt slut. Så han har lagat många timmar på min V70 så den skulle var igång.
En del pengar på nya delar har jag även lagt ner.

Lagad, städad, putsad och klar var bilen i torsdags, så sent på kvällen ställde jag på den hos transportstyrelsen, fixade en försäkring hos Volvia och beställde besiktningstid i Uppsala på fredagsmorgonen.

Fredagsmorgon – jag tar bilen mot Uppsala, funkar fint, men jag känner att en broms ligger på lite och bromsar lite extra på skogsvägarna mot Österbybruk och de känns bättre. Efter att ha passerat Österby och fortsatt en bit till mot Uppsala så hör jag ett dovt poffande ljud från nånstans höger bak på bilen. Tittar i sidospegeln och ser rök – HJÄLP!!! är precis i höjd med en busshållplats, glider förbi trähytten och stannar bilen – ”flyger ur” med jacka & väska som låg bredvid i sätet.

Jävlar va rädd jag var!! Bilen BRINNER!!

Ringer Tobbe snabbt och sen SOS, efter ca 15 låååånga minuter kommer brandbilen och släcker de sista av bilen som vid de laget är helt övertänd och Assistanskåren som har långtråkigt kommer och frågar om jag ringt bärgning, men det har jag inte, så dom tar resterna av bilen till Volvo i Uppsala.

Syrran kommer med lilla bilen och hämtar mig och hundgrindarna som jag tagit loss ur ”liket”.

De här var en av de få gånger som jag åker ensam i bilen, inga barn, inga hundar – inga prylar!
Trots allt bara ”materielt-tjafs” – en bil – de finns fler – den här hade gått drygt 35000 mil.

Troliga brandorsaken är en broms som låg i efter att bilen stått en period och då uppstår hög värme väldigt nära bränsleslang. Kan även varit slitage på bränsleslang. Vi får se vad försäkringsbolaget kommer fram till.

Tur de finns flera bilar!