Hugo gjorde de igen!!

Hugo visade åter igen att han kan fixa två felfria lopp individuellt på SM!

Inte går de fort, men tillräckligt för att de ska räcka till topp 10 på SM för tredje året i rad. Gillar verkligen min stolliga hund, han passar mig perfekt! Hade han varit snabbare så hade nog inte jag kunnat hantera det så bra. Men som de är nu är vi nöjda tillsammans! Vi har kul och ännu så räcker det långt på agilitytävlingar i Sverige.

Efter hoppklassen så låg Hugo på 26:e plats och genom att köra ett lugnt och fint agilitylopp med knappt 2 tidsfel, så räckte de till en 8:e plats totalt individuellt.

Jag är nöjd och glad. Mycket väl medveten om att många har mera fart och ligger på gränsen till fel och rivningar på grund av den höga farten och satsar på vinst och därmed tar mera risker. Sätter dom två lopp så slår dom oss med hästlängder. Men för mig är de inte ett alternativ, då varken jag eller hunden behärskar den hastigheten i dagsläget.

Hugo blev bästa ”icke vallhund” & bästa labbe på SM 2013 vilket så klart glädjer mig, även om det inte uppmärksammas på något sätt.

Foto: Mette Björne