Blog Image

birgittaskluddsida

Birgittas kluddsida

Här skriver jag de jag tycker är kul! Läsa får man göra på egen risk!!

Knivsta

Agility Posted on mån, juni 10, 2013 10:38:25

Jag valde att inte tävla på fredagen i en agilityklass så det blev ”bara” tre lopp på lördagen. Hugo känns jättefin och sprang på bra.

Dessvärre så gjorde jag samma misstag i båda hoppklasserna på näst sista hindret, glömde plocka honom mot mig, så det blev vägran på ena och disk i andra… KLANT!!!! Suck!!

Men i agilityklassen så gick det bättre, felfritt men väldigt rörigt de sista 4-5 hindrena, men det räckte till en 6:e plats och SM-pinne nr 3 i agilityklass!

Nöjd och glad!



Doggy professional agility cup

Agility Posted on mån, juni 10, 2013 10:14:58

Jag tänkte att Johanna skulle få testa att tävla med Flinga och Hugo (Victor blev också tillfrågad men ville inte)

Så jag anmälde dom till Gävle HU:s tävling på nationaldagen, lagom litet och nära.

Jag visste att det var Doggy Professional Agility Cup, men cupen var inget jag riktigt brydde mig om. Första tävlingen med Hugo och Flinga hade jag inte så stora förväntningar på direkt.

Vi gick igenom regler i bilen på väg dit, hur domaren visar och vad man ska komma ihåg. Pratade lite om att det också var en cup, men att vi ska inrikta oss på att ha kul – vad som än händer!

Flinga gick bra, fick fel i slalom, sen på målrakan så missde hon långhoppet, när Johanna skulle ta henne tillbaka så tog hon de bakifrån istället och blev diskad.

Sen var det Hugo på samma bana, Hugo lyssnade bra, Johanna har kommandot ”trampa” på balanshindren (de har inte jag) de var lite snurrigt på vägen, men felfritt blev det!

Hoppklass, Flinga först ut, efter en tunnel så stannade Flinga och nosade, när Johanna fick henne att sluta så råkade hon skicka henne tillbaka in i tunneln istället för på hopphindret bredvid. Så det blev disk, men resten var riktigt bra!

Hugo gick bättre i hoppklassen, men linjen från hopphinder till slalom var mot tredje porten och Johanna kom efter så hon hann inte med att räta upp honom så han gick in fel, men hon tog om och det blev rätt, gick i mål med 5 fel + 2 tidsfel.

När det sen var dags för prisutdelning visade det sig att Johanna & Hugos lopp samnmanlagda räckte till 3:e plats och kvalificerade att delta i finalen i Göteborg 17 augusti.

Kan säga att jag var lite chockad, trodde väl aldrig att hon skulle fixa de så bra, att i huvudtaget ta sig runt i båda loppen – bara de ser jag som en prestation! Sen att gå vidare till finalen var väldigt kul!



Sommarponny på plats

Agility Posted on mån, juni 10, 2013 10:01:49

Även denna sommar har vi fått låna en fin ponny från våra vänner på Lagga Ridskola. I år blev det gotlandsrusset Tintin. Han är en trevlig valack på 19 år. Han är av ”travar typ” och mycket snäll och vänlig!

Vi fick även låna med vagn och sele så Johanna kan rida eller så kan vi köra honom.

Han står hos vänner 5 km hemifrån och har det bra tillsammans med en shettis, en islänning och ett varmblod. Han trivs bra där!



Agility i Hudiksvall

Agility Posted on mån, juni 10, 2013 09:54:37

Första helgen i juni tävlades de agility i Hudik, började med att jag gjorde om A-hindret i första agiiltyklassen. Vet inte om han blir klokare av de, men så blev det i varje fall…

Resten av helgen gick ganska bra, resterande tre lopp var felfria, de bästa var en 7:e plats i agilityklassen på söndagen, men inga SM-pinnar denna helg.

Flinga skulle ha gjort säsongdebut, men hade varit risig i magen nästan en vecka så hon fick stanna hemma och vila upp sig.

För övrigt var det en trevlig tur till Hudik med Johanna, Rally & Rejsa.