Jag tänkte att Johanna skulle få testa att tävla med Flinga och Hugo (Victor blev också tillfrågad men ville inte)

Så jag anmälde dom till Gävle HU:s tävling på nationaldagen, lagom litet och nära.

Jag visste att det var Doggy Professional Agility Cup, men cupen var inget jag riktigt brydde mig om. Första tävlingen med Hugo och Flinga hade jag inte så stora förväntningar på direkt.

Vi gick igenom regler i bilen på väg dit, hur domaren visar och vad man ska komma ihåg. Pratade lite om att det också var en cup, men att vi ska inrikta oss på att ha kul – vad som än händer!

Flinga gick bra, fick fel i slalom, sen på målrakan så missde hon långhoppet, när Johanna skulle ta henne tillbaka så tog hon de bakifrån istället och blev diskad.

Sen var det Hugo på samma bana, Hugo lyssnade bra, Johanna har kommandot ”trampa” på balanshindren (de har inte jag) de var lite snurrigt på vägen, men felfritt blev det!

Hoppklass, Flinga först ut, efter en tunnel så stannade Flinga och nosade, när Johanna fick henne att sluta så råkade hon skicka henne tillbaka in i tunneln istället för på hopphindret bredvid. Så det blev disk, men resten var riktigt bra!

Hugo gick bättre i hoppklassen, men linjen från hopphinder till slalom var mot tredje porten och Johanna kom efter så hon hann inte med att räta upp honom så han gick in fel, men hon tog om och det blev rätt, gick i mål med 5 fel + 2 tidsfel.

När det sen var dags för prisutdelning visade det sig att Johanna & Hugos lopp samnmanlagda räckte till 3:e plats och kvalificerade att delta i finalen i Göteborg 17 augusti.

Kan säga att jag var lite chockad, trodde väl aldrig att hon skulle fixa de så bra, att i huvudtaget ta sig runt i båda loppen – bara de ser jag som en prestation! Sen att gå vidare till finalen var väldigt kul!