Söndag och måndag av påskhelgen gick snabbt!

På söndag eftermiddag var det dags att åka till Gävle och hämta Flinga!
Hon har ju varit hos uppfödaren i Hudiksvall i 10 veckor ungefär. Nu fick hon åka tåg ner till Gävle så det blev hämtning där.

Stackars Victor som först hade halsfluss och fick medicin åkte i påskhelgen på öron inflammation, så på måndagsmorgonen fick vi åka till Tierpsakuten och träffa läkare som skrev ut ny medicin.

Så den påskhelgen gick fort!

Barnen fick vara hemma hela påsklovet, då Tobbe tog ut sista föräldarledigheten för Johanna. Så barnen var klart nöjda med ledigheten!

Projekt ”sommarponny” har startat, så på fredagskvällen åkte vi till Lagga och provade om gotlandsrusset Tin-Tin kom ihåg det här med att dra vagn. Det gjorde han, typ 10 år sen han drog vagn sist, men det är väl som att cykla, har man lärt sig så har man! Tin-Tin är 19 år, så det är en erfaren kille!

Lördagen ägnade vi åt Järnvägsmuseet och lekland i Gävle – alltid lika uppskattat!

På söndagseftermiddagen var vi i Lagga igen, då skulle vi testa det här med att få in ponny i hästtransport – vilket tydligen inte var självklart!

Men me en stor burk äppelbitar, viss teknik och kravet att ponnyn skulle tänka så gick det riktigt fint!
En blandning av hundträning och hästträning så gick de fin-fint!

Mia fick också lasta några gånger, men då kom han på att han kunde strula lite med henne, men hon löste det fint och han gick snällt in i transporten!

Kul att träna hästar som inte är rädda, utan bara kommit på att man kan strula lite!