I torsdags så åkte Johanna och Jag till Birmingham för att hälsa på Hanna och hennes dotter Tara.


Vi hade så fint tajmat in den helgen då det är Crufts – den stoooora hundmässan med ALLT man kan tänka sig i hundväg, då menar jag ALLT när det gäller saker och ALLT när det gäller uppvisningar.

Eftersom mässan ligger precis bredvid flygplatsen så tog vi oss direkt från flyget till mässan redan i torsdags eftermiddag. Mässan var gigantisk! Om man tycker det är mycket på ”Stora Stockholm” på Älvsjömässan så ska man inte åka till Crufts.
De här var typ 6 gånger så stort, sex hallar som låg lite osymetriskt och Arenan med uppvisningar låg längst bort i ena änden, så de blev många långa promenader från mässans bortre hallar och arenan.

Massor med folk, den typiska mässbesökaren var, enligt min helt ovetenskapliga bedömning en kvinna i åldern 55-70 år och med många extra kilon, lite haltande och gåendes lite för sakta i folkmängden… Gärna bärandes på en väska lite slarvigt precis i ansiktshöjd på en person i 7-8 års åldern (Johanna var ganska irriterad).

Men vi gick lite på mässan och tittade på uppvisningar inne på arenan, intressant hur en bra speaker kan få de enklaste ”hundtricken” att bli uppmärksammade som enorma ”trick” – typ en hund som hoppade över ett stängt paraply… Jag blev inte så imponerad, men speakern var duktigare än de som hade uppvisningen.
De som jag så klar gillade mest på torsdagen var retriever uppvisningen, duktiga hundar som verkligen visste vad stoppsignal var och en busig cocker som var väldigt rolig. De var lite agility också, men nivån var inte högre än att jag och Hugo hade kunnat delta.

Efter ett par timmar på mässan träffade vi Hanna och tog oss med diverse färdmedel hem till henne.

Fredagen började med att gå med Hanna och hennes dotter Tara till Taras skola, det var kul att se hur det funkar i andra länder, barnen måste hämtas och lämnas av vuxen till dess att barnen är 11 år. (tror jag det var) hm, våra har åkt buss själva sen Johanna var 6 år… lite skillnad…
Sen fick vi tydliga instruktioner om hur man tar sig med buss till ”stan” (känns som vi redan var i stan, men det var vi inte riktigt) bussen gick var 5:e minut typ dygnet runt. Så det var ingen väntan direkt. Vi lyckades kliva av på rätt ställe och hitta den galleria som vi fått tips om och gick runt och shoppade lite, men Johanna tröttnade ganska fort och vi åkte tillbaka efter bara nån timme i stan. Det var spännande att lokalisera var vi skulle kliva av, men trots total imma på rutorna i bussen så kom vi faktiskt rätt – de var vi nöjda med!!

Senare samma dag gick vi åter med till Taras skola, det var en kul man som stoppade trafiken när barn gick över, en man med reflexkläder och stopp-skylt såg till att barnen kunde gå säkert, han kallades visst ”lollipop man” (säkert felstavat) eftersom han såg ut att ha en stor klubba i handen, kul typ!

Vi fick gå in i Taras klassrum och titta hur det såg ut i skolan, ganska likt Johannas klassrum med väggarna fulla med saker.

Sen bar det i väg till närmsta lekpark, typ en haltimmes promenad, men där blev det fart på tjejerna och sen blev det fika på ett fint ställe.

Lördagen var planerad att besöka Crufts, hela dagen.
Vi såg till att vara där i tid för att se Malin och Nick tävla. Här är en länk till den första klassen: http://www.youtube.com/watch?v=ME5OeArKsdU

25,58 så börjar Malin och Nick, dom var mycket duktiga, men Nick halkade lite mycket på mattan.

Här är andra klassen: http://www.youtube.com/watch?v=7jzeyiPCUN4
11,50 så är det Malin och Nick, felfritt och snyggt.

Finalen: 22,50 så kör Malin och Nick finalloppet, tyvärr får han en vägran på muren och sen slarvar Malin lite på slutet: http://www.youtube.com/watch?v=YcbiSQJJW9I

Förutom Malins lopp så tittade vi på lite uppvisningar och shoppade lite på mässan, Johanna och Tara hade klart roligast i Samsungs monter där dom kunde leka med surfplattor och telefoner!! Samsung var huvudsponsor av hela arrangemanget.

Här är en länk till cocker uppvisning: http://www.youtube.com/watch?v=1Ovcb9IpnKo

hittade inte nån länk till retrieveruppvisningen som vi såg två gånger, mycket imponerande för en okunnig.

Vi blev kvar länge på mässan det var kul och JA, jag vill dit igen!! 🙂

Söndagen var kall och det snöade faktiskt lite. Men vi drog iväg till Birmingham Science Museum. Ett enormt ställe med en rolig exprimentverkstad, både inne och ute fanns det kul saker för barnen att göra, riktigt roligt för vuxna också faktiskt!

Vi avslutade dagen med ett restaurangbesök innan vi lämnade ”stan”, mycket trevligt! Dessutom var det ”morsdag” i England denna dag, så det passade bra.

På måndagen så var det dags för hemresa, vi följde med till Taras skola, skrattade åt ”lollipop mannen” och avslutade med ett trevligt litet fik, Johanna var mycket nöjd med de. Sen packade vi de sista och fick sällskap av Hanna in till stan och till tågstationen, hon såg till att vi kom på rätt tåg till flygplatsen och vi fick tydliga instruktioner om hur vi skulle ta oss vidare där. De var köer över allt och Johanna fastnade i säkehetskontrollen – hennes nya hårspänne var fullt med metallpärlor!! Säkerhets tanten skämdes nästan när hon kom på vad det var! 🙂
Men vi hann med lite flygplats-inköp och kom med planet så allt gick bra!

Johanna och jag konstaterade på vägen hem att vi provat alla typer av färdmedel, bil, flyg, el-tåg, tåg, buss och engelsk taxi. Dessutom suttit på övervåningen i bussen varje gång.

Tack Hanna och Tara för en jätte trevlig vistelse hos Er!