1 oktober 1992 flyttade Chlea hem till mig!

Chlea var den snällaste och mest lätthanterade hund man kan tänka sig!
En riktig nybörjarhund, hon var snäll och lättskött av sin natur – det var tur det, för jag bestämde verkligen aldrig över den hunden! Hon gick med på massor med konstiga saker men på nåt sätt alltid på hennes villkor.

Hon var en ”Sportlabrador” – en blandning mellan golden retriever, labrador retriever och Irländs setter, såg ut som dagens jaktlabbar men med större och riktigare öron.

Vi gick vår första agilitykurs hos Lena Carlsson, Uppsala Hundcenter hösten 1993. Chlea blev bäst av alla på kursavslutningen. Men tävla det var inget jag provade.

Våren 1995 fick Chlea valpar, Robin, Nelson (Anja Jurestam), Bettan (Eva Öberg), Simba och Julle. Alla var lätthanterliga och snälla individer. Lite egensinniga, men otroligt bra mot och med andra hundar och alla människor.

Vi började tävla agility hösten 1996 när Robin och gänget var gamla nog att börja. Sen satte hela ”agility-grejen” fart liksom.

1999 och 2001 tävlade Chlea Agility-SM individuellt, 1999 & 2000 tror jag det var som vi även tävlade lag. Kom till final vid båda tillfällena, men orkade liksom inte andra dagen (det var på den tiden man körde två kval-lopp och två final-lopp) men efter SM 1999 så hade hon livmoder inflammation, efter SM 2001 så konstaterades Erlichia så det kanske inte var så konstigt att hon inte fixade bra lopp dag 2.

Chlea var med mig på allt, fick inte Chlea vara med – då kom inte jag, så var det bara! Men det var sällan några problem med en sån hund!

Chlea fick problem med njurarna vid 13 års ålder, men bytte till nått specialfoder och hängde med tills hon var 14 år och 8 månader precis. Då ville inte hennes kropp längre, hon gick gärna långa promenader, men magen ville inte ha nån mera mat.

Sista vintern hade hon ofta sitt täcke på sig, här hade hon tagit plats i Johannas säng!

Alla gånger hon hittade nåt gott – som istället för att äta det direkt – kom och visade upp och snällt lämnade ifrån sig! och fick så klart smaka!

Hon gick sitt första viltspår vid 11 års ålder och tävla sin första lydnadsklass 1 vid 9 års ålder. Hon började jaga småvilt i skogen vid 12 års ålder och råkade ställa en råbock inför en vän vid den tiden… – Det är aldrig försent!!

Chlea var en änglahund redan under sin tid här hos oss!! En hund man aldrig glömmer!