Hugo har varit riktigt bra på tävlingarna hela hösten! Han har inte tävlat så mycket under sommaren, vi eftersom jag räknade med att hösten skulle bli tuff.

I agilityklasserna har vi fått några enstaka fel då oftast på a-hindret. I hoppklasserna har han gått bra, men fått nån rivning i bland, speciellt om han ska runda hindret tajt.

Fagersta, två felfria lopp – Hopppinne
Märsta, gjorde om a-hinder i agility och fick rivning i hopp
Hofors dag 1, 2 felfria lopp – agilitypinne
Hofors dag 2, 2 felfria lopp
Östersund dag 1, 2 felfria lopp (+ 2 laglopp med 0 fel resp. 5 fel) – agility & hopp pinnar
Östersund dag 2, riving i hopp och gick ur slalom i agility – agilitypinne
Bollnäs dag 1, 5 fel i varje lopp…
Bollnäs dag 2, frivillig disk på a-hinder och felfri i hopp
Avesta, två felfria lopp
Väsby, felfri i agility och disk i hopp – agilitypinne
Timrå, 3 felfria lopp + 1 med frivillig disk på a-hinder – agilitypinne
(pinne = sm-kvalificerande lopp)

Men problemet är att det går helt enkelt för sakta – även om vi håller oss inom referenstiden om vi inte strular till det…

Att ha en 29 kg labrador som tävlar emot 15-25 kg border collie är en skillnad som att tävla med en trimmad traktor på STCC… (Swedish Toring car championship)
Vilket knappast Rickard Rydell skulle göra…

Hugo har nu samlat ihop 10 sm-pinnar i agilityklass och 3 i hoppklass, man behöver 4 i varje för att kvala till SM 2013. Som vi helt enkelt kan konstatera, att lyckas vi så är det kul, men sen är det bara att inse att agilitysporten för hundar över 45 cm inte är för andra raser än vallhundar, eller extrema individer av andra raser och att det inte kommer att vara värt att fortsätta tävla agility framöver utan att jag får börja göra nåt annat som jag och hundarna trivs med.

Lagtävlandet i agility har varit väldigt kul, men även där har det börjat bli svårt att hävda sig med labbar även om det är det jag tycker är roligast!

Vi har några tävlingar till innan SM-kval året är slut (typ i april eller så) så det är bara hoppas att vi fixar det!

Hur som helst är Hugo bäst!!