Sen bloggen uppdaterades senast har vi tävlat agility i Njudung och Oxelösund.

I Njudung gick det lite halvdåligt, Hugo hoppade a-hindret i båda klasserna och det visade sig att han hade lite ont i sin rygg, men jag har lokaliserat (tror jag) varför han får ont i bland. Det beror troligen på brist på variation i vardagsträningen.

Han går mycket i koppel och spänner ryggen när han går i en snabb skritt eller sk. ”power walk”. Han stressar ganska mycket när vi går vanliga promenader. Jag försöker gå ganska fort så att Ida väljer att trava istället för att gå i pass-gång.

Men nu har jag varierat vardags träningen mera, cykla, promenera, lite sim och off-track promenader i skogen (utan stigar) i koppel. Så det ser bra ut!!

Flinga tävlade också i Njudung, hon gick jätte bra, fick till tre vägringar i första loppet, men det var jag som var lite klantig…

I agilityklassen blev det felfritt på hinder och några tidsfel, men hon har börjat fatta det här lite!!

Hugo fick tävla i oxelösund 5 & 6 maj. Han var duktig och fixade alla kontaktfält, så ryggen var bra igen. Men jag var lite ”ur form”, så jag orkade inte jobba som jag brukar, så det slutade med disk i alla fyra loppen på lördagen… hm…

På söndagen så körde vi bara hoppklassen där jag äntligen lyckades med ett felfritt lopp, det var en bana med många tunnlar, Hugo gillar det, men han kan inte alls hävda sig tidsmässigt på lätta tunnel-banor, så det blev en blygsam placering.