Skulle så gärna vilja sammanfatta 2011 med att jag gjort ett bra år, men det tycker jag liksom inte att jag har… Det känns som ett ”mellan år”

Hugo går bra, men mycket mera är det inte, jag har tränat Hugo för dåligt, kontaktfälten är inte vad dom borde vara och farten kan jag inte hantera på rätt sätt, så vi har mest varit statister på tävlingarna denna säsong. Visst har han utan problem kvalificerat sig till SM både i lag och individuellt. Men jag är inte nöjd med vår insatts, vi har såå mycket mera att ge, men jag har inte haft den tid och möjlighet till träning som jag önskat. Ibland har jag inte orkat allt som jag velat.

Har ju tidigare tränat mycket både för och med Malin (Elfström) men inte haft tid och möjlighet till det nu, men vi skulle verkligen behöva det igen. Det märks på årets resultat att vi ligger efter med träningen.

Ida har varit med lite och kört en del lagklasser och blivit dålig igen, men har sedan jobbat med lite rehab och är nu friskförklarad för andra gången, frågan är om man vågar köra nån mera agility med henne? Hon är kvalad till SM2012 med sitt lag. Men om hon blir med där, det får vi se.

Flinga har varit med och lekt en del agility under året, men hon är mycket sen i utvecklingen och omogen. Först nu när hon fyllt 2 år har hon visat intresse för att göra roliga saker som agility och annat kul. Hon har fått två pinnar i klass I, men mitt mål med henne var högre satt och vi jobbar vidare i vinter så får vi se hur länge jag har lust att försöka göra en duglig agilityhund av henne. Hon är så trevlig att bara ha som hund, så det gör inget om hon inte kan tävla agility, vi tycker om henne ändå!! smiley

*******************

Så lite mål för 2012!

Först och främst hoppas jag på att Ida fortsätter att må bra, det är lätt att falla tillbaka. Jag hoppas att Johanna kan vara med och träna och ev. tävla nån lättare tävling med henne under våren. Med henne tar hon inte i lika mycket och bör hålla för lättare träning och tävling.

Hugo som blev kastrerad i november 2011 håller på att ”hitta sig själv” efter kastreringen, vilket verkar vara svårt… smiley Han har gått från normalt översocial till nåt orimligt totalt överlyckligt, all energi som han tidigare lagt på att kolla brudar och lukter på tävlingarna la han på Ålands tävlingen på att vara glad, det gick liksom ”över styr” finns en del att jobba på där… smiley

Men vi ska börja med att träna a-hinder, för det har vi uppenbara problem med… Så vi börjar med den träningen!!

Målet är kval till SM2013 både lag och individuellt och att få till lite högre fart på tävlingarna!

Flinga har plöstligt upptäckt att det är ganska kul att göra saker med sin matte, vilket förenklar träningen. Så vi ska lägga mest focus på fart och slalom sen får vi försöka jobba med kontaktfältsträningen hemma i köket på brädan så länge. Det kanske funkar nu när hon vill göra rätt? smiley

Målet är att fixa bra lopp i klass 1 till att börja med, där inte farten är så låg!