Äntligen har våren kommit!!

Solen skiner och våren har studsat in med stormsteg!! Snön är nästan borta i trädgårn, Victor har börjat hacka sönder de sista drivorna och det har gett resultat!

Barnen har fått varsin ny cykel (bättre begagnade) båda har med tre växlar!! Så kul tycker dom!! Johanna är STOR nu, fyller snart 6 år!! Bara så ni vet – hon är snart stor!!! (vi har lite olika åsikter om den saken…)

Jag har hittat mina knälånga byxor i garderoben och jackan används bara på morgonen på väg till jobbet!!

Hundarna är i bra form,
Ida har varanna eller var tredje dags träning, så hon har minst en vilodag mellan ”mer jobbiga” aktiviteter. Som sim/vattentrask, offtrack promenad lös i skogen, springa bredvid cykel, agilityträning mm. Vi fortsätter med skritt-träningen på löpbandet ett par gånger i veckan (hon går mest i trav på promenaderna) och boll-övningarna när vi hinner med. Agilityträningen är nu på largehöjd men vi tar det lugnt och ska öka på den här veckan för att sen vila dagarna innan start 30 april. Men innan dess ska vi få klarttecken av Sjukgymnast Kjerstin Pettersson på UDS, så jag hoppas verkligen hon tycker som jag – att Ida mår bra nu!
Idas tävlingsplan är i princip bara lagklasser under säsongen med laget Agilityshop PRO, Tina & Hero, Mija & Råttan, Monica & Flax…

Hugo är som vanligt, lite lättare i formen nu efter vintern, pigg och glad som vanligt. Han tränar som dom andra men får minst ett extra pass vid cykeln varje vecka där han får trava en ordentlig sväng. Eftersom han inte rör sig alls i trav på koppelpromenader som dom andra. Tränar bra på agilityn, kontaktfälten var helt som jag tänkt mig när han fick ett kort pass på klubben (Skutskär) i lördags. Har tydligen lyckas träna rätt… 🙂 Så jag hoppas det håller i sig när säsongen startar…
Hugo ska tävla lag med Svarta Snabba S… och målet är att kvala till SM både i lag och individuellt till SM 2012.

Flinga är lite sur, för staketet hemma är för välgjort – hon kan inte rymma till husse längre. Hela vintern har hon hoppat/klivit över staketet. Men nu är de kört, himla högt nu för henne… De är grannens båda katter rätt nöjda med även om hon inte vågar sig på dom..
Agilityträningen går bra, just nu jobbar vi med slalom och platt tunnel… Hon gör alla hinder annars, men kontaktfältsbeteende saknas… Men jag är mest intresserad av att hon ska våga springa över balansen – den är lite läskig enligt henne, hon har kommit över rädslan för A-hindret och gungan. Men balansen återstår.
Vi jobbar med farten oxå, det går skapligt. Debuten närmar sig och det finns mycket kvar att träna… Men vi ska nog fixa det godkänt ändå!
Målet med säsongen att jag ska lära mig hantera liten hund och Flinga ska lära sig alla hinder och tävlingssituationen utan problem. Att komma upp i klass II innan säsongen är slut är nog ganska realistiskt!

Längtan till våren har inte varit förjäves, den har kommit!!! I år oxå!!! 🙂