Mars närmar sig sitt slut och oj så fort allt gått nu!!

Lena & Ulf har fått sin lilla Wilmer – en tvåbent som helst inte ville komma ut – läs mer på deras bloggar på www.svartasnabbas.se – den lilla killen är redan en dryg vecka gammal!! Så väntar vi på nästa agilityväns bebis – Liza & Thomas i Bollnäs ska ha en liten tjej vilken dag som helst!! Spännande med alla vår-knattar!!

Men i morgon är det sista dagen i mars och våren lurar runt knuten!!

I går var Tobbe in till Gävle med Ida på vattentrasken, det gick bra även denna gång… Ida mår verkligen bra av den träningen!

Nu i kväll har jag tränat lite agility med gänget. Flinga får träna mest, Hugo och Ida lite mindre. Svartingarna står som hejjar-klack och får Flinga att öka farten lite. Så ibland går det undan riktigt bra.
Förra passet i ridhuset tog det en stund att få Flinga att våga sig över ett lågt A-hinder, idag hade jag det nästan på full höjd och det var inga problem!
Flinga var såå duktig!!
Vi tränade 6-pinnars slalom och tunnel, hopphinder och däck. Hon försöker gärna smita undan och ta ramen på däcket, men då fick man ingen belöning… hm nytt försök och då blev det roligare.. till och börja tänka lite oxå…
Men det går framåt, blir jobbigt att både springa fort och tänka. Men nu har jag för första gången fått en hund som funkar på utebliven belöning. Dom svarta har aldrig brytt sig så mycket, bara dom kan studsa runt lite så är de bra! men för Flinga är det viktigt.
Kul att träna ung-hund det händer såå mycket!

Ida fick börja med låg höjd på hinder och fick sen prova några höga hinder (55 cm) hon slarvar så mycket på låg höjd att hon nog hellre ska köra på högt framöver. Slalom med bågar på gillas inte riktigt men ingångarna sitter ändå!

Hugo var väldigt pigg, han gjorde fina kontaktfält på a-hindret och var mycket duktig på träningen idag.

Efter träningen så åkte vi hem och tog en cykeltur på skogsvägen med barnen och alla hundarna. Skönt för dom att röra sig fritt efter träningen!

Mot varmare tider!!!