Måndagskvällen ägnades åt agilityträning med Ida och Flinga. Ida var helt galen, så som hon blivit efter rehaben i vinter. Hon beter sig som hon gjorde vid 2-års ålder ungefär… Inte klok alls bara galen. Inget koncentrerat alls… smiley

Flinga var trög, vi hade gått promenad på skogsvägen innan, så hon var antagligen lite trött, är inte så taggad på agility att hon orkar båda. Men vi jobbade på med lite träning med klickerns hjälp och leverpastejen fick henne att hålla sig vaken. Hemma efter träningen sov hon djupt… Får tänka om där, Ida & Hugo mår bra av en skogspromenad innan träningen, men Flinga orkar inte.

Tisdagsmorgonen började tidigt med Agilityträning för Hugo med Bjarne och Freja redan 04.45 på morgonen, så himla bra och effektiv träning, fast det är galet tidigt… Hugo & Freja gick kanon bra!!

Eftermiddagen ägnades åt cykeltur på skogsvägen med hundarna lösa (inte Rex men resten av gänget) Johanna var med och cyklade också!

Onsdagmorgonen – ja då tog jag Flinga med mig ut på en gå/jogg tur längs vägen, vi joggade mellan varannan snöpinne. Flinga tyckte till en början att jag var läskig när jag joggade, men sen blev det bättre. Efter ett tag tränade vi starter, Flinga fick sitta och på mitt OK! så startade vi och sprang till nästa snöpinne – då blev det kul!! Duktig vovve, men det måste tränas mera!

Tobbe åkte med Ida till Gävle och vattentrasken på Gävle hund och kattpraktik, det hade gått bra och husse överlevde (?!)…

Sen på kvällen var det friskvårdsföredrag för Kjerstin Petterson (sjukgymnast på Ultuna), på Länsförsäkringar i Uppsala. Ett mycket intressant föredrag om hur man ska och inte ska träna hundar, speciellt efter skador eller andra träningsuppehåll. Kjerstin berättade om en del studier gjorda på hund och att muskelatur går relativt fort att träna upp men bindväv tar mycket längre tid. Intressant var det!! Hemma sent var jag!!

Torsdag morgon – TRÖTT!! men det blev ett pass på gymmet före jobbet, friskvårdstimmen ska utnyttjas!! Efter jobbet var det min tur att skjutsa till gympan, sen blev det en lugn prommis med vovvarna – det var ljust på kvällen – ÄNTLIGEN!!!

Fredag – åter igen dags för agility träning- denna gång med ”tråkig koppelpromenad” som uppvärmning… Hundarna var galna! Alla tre fick vara med i ridhuset och hejjade på varann riktigt bra!! Flinga fick prova a-hindret för första gången, tog ner det på lägsta möjliga och först var hon skeptisk… Men jag lyfte upp henne till toppen och hon fick gå ner ett par gånger, senare under passet så sprang hon utan problem över hela a-hindret själv, men kontaktfältet får vi jobba lite på. Några egna stopp kan jag inte påstå att vi fått till redan… hmm… För övrigt var hon mycket pigg och påhejjad av Ida & Hugo så gick det riktigt fort!! Vi tränade även däcket en del, även detta gick bra!

Ida fick hoppa hinder på ca 45 cm och hon svängde lika bra åt båda hållen!! Men hon blir lite väl varvad av att Hugo och Flinga skäller/vrålar när hon tränar…

Hugo var mycket duktig och koncentrerade sig väl trots sina högjudda kompisar!

Så blev det helg igen!

Jag halkade in på en friskvårdskurs för agilityhundar som Ann Essner (sjukgymnasten i Gävle) hade på lördag eftermiddagen. Mycket intressant och bra kurs!! Lärde mig mycket som jag kommer att ha nytta av framöver!! Så roligt!! Ida & Flinga fick vara med och prova lite övningar, Ida är van vid både löpband, kavaletti och en del bollträning, men fick prova olika typer av ”platta” pilatesbollar det var kul! Flinga är ju också van vid löpband och kavaletti men hon verkar ha bra balans, för hon hade inga problem att sitta på en platt boll eller sätta upp framtassarna på pilatesbollen. Duktiga vovvar!!

Så var det dags att ställa om klockan igen!! Sommar tid!! Äntligen!!

Tog en morgon tur med gänget, så skönt med kvittrande fåglar och sol på väg upp!!

Sen fick Hugo följa med mig och barnen på en cykeltur runt i Lövstabruk, det gick fint, han är duktigt och skötsam snälla Hugo!!

Flinga och Rex fick följa med Tobbe och Victor en sväng i skogen och leta rådjur, Flinga har kommit hem med delar av ett rådjur två gånger nu, så vi misstänker att det ligger ganska nära, men dom hittade inget.

Senare gick Ida och jag också ut och letade dött rådjur, vi letade närmare vägen men hittade inte heller nåt. Undrar var Flinga hittar delarna någonstans? Får se om det kommer hem fler delar, hittills är det bara två framben hon har släpat hem…

Flinga och jag smet ut och tränade gungan, det gick jättebra, hon lär sig fort om det finns leverpastej med på träningen!!

Så blev det en kvällsprommis i mörker… men jag fick sällskap av grannen, så det var bra!!

Så kan en vecka se ut i en hund-galen heltidsarbetande mammas liv… Nu ny vecka och husse ska till vattentrasken i Gävle med Ida igen i morgon!!