Då har vi tävlat i Rättvik!

Lördagens första lopp hoppklass, så var jag o-taggad och glömde vart vi skulle efter att ha skickat in Hugo i tunneln, men kom på det igen, men för sent, och två hinder senare så var det fel hinder och disk… hm… J-vligt klantigt av mig…

Agilityklassen så gällde det att trycka ut hunden runt hinder tre, men Hugo orkade inte bry sig om att jag ville ha honom med runt hindret, orkade liksom inte bromsa och drog bakom min rygg och hoppade hindret från fel håll…

Om det beror på att han inte orkade bromsa, eller om jag varit för otydlig när jag försökt att lära mig diverse ”nya” svängar och blidbyten vet jag inte men jag tror mest på det senare. Jag är för dålig förare helt enkelt, så jag ska hålla mig till vanliga framförbyten, bakombyten och göra blindbyten då det är till stor nytta för mig. Resten skiter jag i helt enkelt!!

Lördagen kan sammanfattas som jälla skit – helt enkelt, dessutom tävlade jag i långbyxor för en gångs skull…

Söndagens tävlingar gick bättre, var lite taggad och sur från lördagen klantigheter…

Började med att dra på mig tajtsen och se till att komma igång bättre!

Vi startade efter Tarmo & Nero (som fick 10 fel) Hugo gjorde ett helt okej lopp, banan var bra för honom, långa raksträckor där han fick använda sina långa ben och flera 180 graders svängar där han kunde utnyttja sin förmåga att bromsa in och hoppa tajt. blev lite sen i handlingen på ett litet staket, men det fixade han bra, sen i slutet var jag sen igen efter platt tunnel, trodde jag skulle hinna förbi och byta, men det blev lite av en s-kurva för Hugo för att komma till näst sista hindret, tappade lite tid, men inte mycket. Hugo tryckte på bra på sista hindret. Vi kom i mål som ledare enligt sekretariatet, vilket var mycket konstigt, eftersom Hugo ALDRIG förr har haft tider i toppen i en hoppklass. Visst en bana som passade oss, men för övrigt tveksam ändå… Men Vi hade precis samma tid som Nero, så troligen strulade sekretariatet… Vi slutade 2:a i klassen och fick Cert.

Men de tråkiga är att jag inte vet den rätta tiden… Var Hugos lopp så snabbt i den konkurensen? Eller skulle vi som vanligt kommit på typ plats 12 ca 3-4 sekunder efter ledaren? Vad hände egenligen? Känns himla konstigt och tråkigt!

I agilityklassen focuserade jag bara på att tänka rätt på kontaktfälten och använda mitt ok när han skulle lämna kontaktfälten, så det tog lite tid, men han & jag gjorde rätt och det är jag mycket nöjd med!! ”Ribban är höjd” när det gäller kontaktfälten, jag ska fortsätta så här så går det bra!! Klart nöjd fast vi fick 0,23 i tidsfel och felfri på hinder!

För övrigt hade vi en första helg i husbilen, väderleksprognosen var ca 3-4 minus på nätterna och 6-7 grader varmt på dagarna… Men det var inte så… typ 12-18 grader kallt om nätterna var det… Men det gick bra ändå.

Hade trevligt sällskap av Jennifer med Kep & Joy!! Vilket alltid är så lugnt och skönt!!