Flinga och Ida i skogen sept-10 & Victor, Johanna & Flinga åker pulka nov-10 (Flinga åker gärna pulka)

Flinga flyttade till oss den 11 april 2010. Då var hon ca 4,5 månader.

Pia hade en liten gul tik kvar, vi hade precis blivit av med Robin, som blev 15 år och en dryg månad.

Tobbe och jag saknade en ljus hund, barnen vill ha en hund att gå i koppel med…

Fast Tobbe ville egentligen ha en katt, eftersom han inte har nåt intresse alls att rasta eller träna hundar.

De blev en kompromiss – liten, pälsig, råttjägare – en spets modell tysk!!

Sagt och gjort jag vi åkte upp till Pia, hela familjen och hämtade den ”lilla gula” de fanns yngre valpar också, men det passade inte hos oss! ”små” barn som var vana med stora hundar och en ganska snar anpassning till hundgård dagtid skulle krävas av denna hund. Dessutom var det bara hon som var gul (eller creme som det heter).

Men sen var det anpassning till flocken hemma… lite oroliga var vi, Ida rätt sur, Rex med attittyd problem och Hugo bus!

Hugo fick hälsa först, inga problem, Flinga övervägde att bita klunsen…

Ida – suckade och ignorerade henne totalt.

Rex – iförd alla möjlig utrustning fick gå promenad på tomten i Flingas närhet, fick sen hälsa iförd ”allt”, inga utfall inget alls… Fick sen hälsa med bara grimma… Gick hur bra som helst. Sen fick han hälsa på riktigt – han hälsade Flinga välkommen till flocken och allt var lugnt.

Jag är så glad att vi skaffade en äldre valp som varit på kennel med stora hundar.

Hon kunde hundspråk – ett rent proffs faktiskt! Hundens motsvarighet på Fredrik Lindström. Hon kan även läsa folk mycket bra.

Efter att ha haft Robin i 15 år så kan jag säga att de är lite jobbigt med hundar som inte kan språket, han förstod människor men inte hundar!

En underbar liten hund har vi! Om hon blir en agilityhund för mig eller får vänta tills Johanna är gammal nog de får tiden utvisa men en riktigt bra familjehund det är det!!

Som Mia (Brainpools) sa -en labrador variant av Sheltie! (förklaringen på skillnaden mellan sheltie och mittel)

Flinga gör mycket hyss hemma, men mest av allt så leker hon med Hugo, även lite med Ida ibland faktiskt! Hon sover i husses säng och anser att hon är husets prinsessa – näst efter drottning Johanna!! (5 år och bäst på allt!!)