Veckan har bara flugit fram liksom, ändå har det hunnit hända en hel del!

I måndags var vi på seminarium med jobbet, www.saralund.se himla intressant man som talade om normer och värderingar som styr våra liv. Intressant och tänkvärt. Han pratade mycket om att låta folk vara som dom vill, homo hetro eller vad dom väljer att vara… själv blev jag inte direkt ”omvänd” eftersom jag fortfarande inte bryr mig ett dugg om man bor med man eller hur det är, viktigaste av allt är att jag vet vad jag vill (vilket jag tror att jag gör) och att folk som vill ha en livskamrat hittar en sen vad den personen har mellan benen eller hur den klär sig skiter jag fullständigt i! Bara folk vågar vara sig själva och hittar en glädje i sitt liv!

Nog om det!

Ida var på återbesök hos sjukgymnasten på Ultuna, Kjerstin Pettersson. Lite ont här och var efter helgens tävlingar. Men hon fick gå dryga 10 minter i vatten trasken. Tog ut steget bra och såg förvånandsvärt fräsch ut… Men Kjerstin skulle prata med ortopeden om framtiden och det lutar åt en höftledsröntgen. Men vi får se… Tävla ska vi varje fall inte göra mer det här året!

Onsdag morgon låg det ca 2-3 dm snö hos oss, Tobbe som åkte till Forsmark strax efter fem på morgonen meddelade att jag inte skulle åka, det var inte plogat, spårigt och farligt att ge sig ut, så det blev lite jobba hemifrån en timme, sen skjutsade jag barnen till dagis/ skola och fortsatte till jobbet, det var slask, hög mittsträng och regn – inte min favorit direkt när det gäller bilkörning… Men till jobbet kom jag och hem också… fast några timmar senare än normal!

På tordsdagsmorgonen var det lugnt, hundar snabbrastade, placerade i hundgård, barnen klara och jag färdig redan 05.45 – REKORD!!!

Så jag kom och tänka på åtskilldiga lappar från skolan om löss och jag hade inte kollat Victor på några dagar. Så jag tog fram pannlampa och kam och började titta (senast måndag kollade jag sist…) visst hittade en svart äcklig jävla lus… uäha!! fan va äckligt!!! Hittade ca 10 små också, så jag tog en luddrulle och satte fynden på så dom inte skulle rymma. Letade i håret på Johanna också men hittade inget…

Så den dagen gick åt till sanering av samtliga sängar och inköp av lusmedel och behandling – tvättmaskinen och torktumlaren fick verkligen jobba denna dag!! Men sen blev det varjefall gympa på kvällen för barnen! Men man måste göra om behandlingen efter 7 dagar… Äckelmedel i håret 1 timme kan man nog stå ut med bara man slipper löss…. Funderade allvarligt på att spruta lite frontline i håret undrar om det funkar??

När det äntligen blev fredag så fick jag jobba helt vanlig dag i lugn och ro!! Faktiskt ganska skönt! Men sen var det hämtning och så lyxade vi till det med kebab på pizzerian och vidare till simmhallen i Karlholm – efter som Victor missat sin simlektion på torsdagen så fick det bli bad på fredagen istället! Alla två benta var glada!! Utom vovvarna som fått en väldigt lång dag i hundgårn!! Men ibland måste jag prioritera barnen före hundarna!!

Hela lördagen gick åt till den ständigt återkommande städningen… Rensa saker som ska bort, rensa saker som ska till typ loppis och se till att befintliga saker som ska vara kvar har en EGEN plats! Så dammsugning och golv torkning… Så framåt 17-tiden så gick det att gå med vita strumpor hemma hos oss (en stund i varjefall) och det såg riktigt städat ut!! Såå skönt när det är fixat!!!