En arbetsvecka har gått och en tävlingshelg har passerat sen jag skrev på bloggen sist…

Veckan rullade på hysteriskt som vanligt… Men denna vecka hann jag med att träna med hundarna på onsdagskvällen, så det blev mest slalom träning med Hugo som ”glömt bort” hur man gör iblan… Men han var duktig efter några försök!!

Fredagen skulle jag jobba hemifrån och passa på att åka till vet. med Rex som hade en konstig svullnad på hakan… Men Johanna vaknade med hosta och lite feber. Så det blev vab och veterinär i Gävle för henne med… Hade planerat att sitta i bilen utanför veterinären och jobba. Men det blev andra planer.

Rex fick sin ”böld” öppnad och medicinkur och går nu runt med lampskärm och tycker han är utsatt för plågeri… men det blir värre utan skärmen. Så det är bara att stå ut. Men så behöver han åka till vet. i dag för återbesök, så vi får se hur det blir med det… vill inte söva honom igen. Men det löser sig nog…

Men jag har börjat med hemma jobbet redan och har en hel del att göra. Men jag behöver inte jobba heldag som tur är!

Helgens resultat var inte mycket att skryta med, målen för helgen var att nolla Hugos hopplopp och idas laglopp. Agilityklasserna skulle vi gärna också göra bra.

Men det började med att Aqui fixade en disk i lagloppet, men både Ulf och jag gick ut för att göra bra lopp ändå (Anja och Zorro var hemma denna helg) Men vi fick uppfartsfel på balansen med både Ida och Izi… hm! tror det är andra gången denna säsong och typ 10 gången på hennes 7 år på agilitybanorna…

I individuella klassen så fick Ida fel på uppfart balans…. behöver jag skriva mer?

Sen var det Hugos tur han fick också fel på uppfart balans – jag tog om balansen…

I bland önskar man att kameran kommer fram oftare… blir så trött!!!

I hoppklassen finns som tur är inga kontaktfält att bli osams med domaren om, men jag klantade mig med Ida så det blev disk. Men Hugo gick bättre och det blev felfritt och 10:e plats (9:a och SM-pinne enligt SBK-tävling…) Så troligen fick han inte sin sista SM-pinne.

Sen var det söndag och nya tag!!

Vi inledde med 3 felfria lopp för Svarta Snabba S…!!!! smiley

Det blev vinst över Team Hansesgården!!! med 3 sekunder!!! (ha ha!!!) smiley

Förra helgen var de vinst i agilityklass, nu i en hoppklass!!!

Sen var det individuell hoppklass, Ida ut först igen… Felfri men några stora svängar. Hugo samma där felfri men lite för stora svängar. Slutade på plats 16 och 18 tror jag.

Så avslutade vi dagen med agilityklass, Ida fick ordentliga tillsägelser att stanna till på kontaktfälten för att visa domaren att hon gick på dom… Ida gick felfritt med lite stora svängar igen, och kom typ 12 eller nåt.

Hugo fick stanna på balansen både upp och ner, annars hade han nog fått fel igen… Men sen på a-hindret så körde han sin vanliga stil, studsa ner och trampaifrån med tassarna nertill på kontaktfältet. Men det såg inte domaren…. (jo visst jag kan ha fel men efter denna helg så kändes det inte så…) Så det blev 5 fel, men det spelade inte så stor roll om han kom på 15 plats felfri eller långt ner på 5 fel.

Frågan är åter igen uppe, hur ska vi lära in kontaktfält? Så domaren ser dom eller så hunden går på dom enligt reglerna? Ska jag slita ut hunden med hårda stoppar på uppfarterna för att domaren ska hinna se, bara för att hunden inte har en mjuk rörelse nedåt framåt. Även ”studsande” hundar måste kunna blir rättvist dömda på tävling…

Helgen var kul me lag-vinsten! smiley

Men oxå en stor besvikelse, åkte till Hudik och tyckte de skulle bli kul att tävla för just denna domare, eftersom jag inte gjort det tidigare. Men domaren som jag egentligen tycker mycket bra om som person gör mig så besviken… Att båda mina hundar skulle vara så dåliga på kontaktfält nu i slutet på säsongen verkar mycket underligt.

Har alla andra domare i sommar dömt fel? bara denna som dömt rätt? Många frågor kommer upp i min skalle. Är det dags att lägga ner tävlandet?

Vad gör man på en domar utbildning egentligen?

Är detta ännu ett sätt att gallra bort allt som inte är border collie i large?

Mycket besviken är vilket fall jag efter denna helg!

smiley

Tur man har bästa-lagkompisarna som finns!! Tack!!