Denna gång var det Gävletravets gala, alltså ”stora galan” som ponnytravet kallar det för. Konkurrensen är den samma som på Ponnytravets men här ser man till resultat enligt topplistan på Svensk Travsport. Gävle ponnytravklubb har ett poängberäkningssystem som man använt i flera år som gör att flertalet 2:a och 3:e platser kan slå högre än segrar.

Johanna var nominera i kategorin ”Årets körsven ponny kategori A” (det var tre nominerade kuskar)

Ratatas Mikedo och Tjängvide Fridolf var nominerade i kategorin
”Årets ponny kategori A” (det var fyra nominerade ponnyer)

Gävle travet hade i år valt att inte ge pris till ponnymonté, troligtvis för att det är för liten sport. Man hade heller inte valt att ha det med i ”körsvens-nomineringen” utan bara tittat på sulkyloppen där. Vilket inte var till fördel för Johanna som i sulky har 61 starter och 9 segrar, 11 andraplatser och 7 tredjeplatser.

Priset för årets kusk kategori A gick till Anna Ek som hade en seger till i sulky. (52 starter 10 – 5 – 4)

Tidigare år har storlopps segrar slagit högre än segrar på ”vanliga” lopp. Så jag trodde faktiskt att priset skulle gå till Linnéa Alsén som vunnit 3 storlopp i år. Men detta år var det antal segrar som var det viktigaste för de som utsett vinnarna, vilket jag tycker är konstigt.

Årets ponny gick till Ratatas Mikedo som med sina 7 segrar (var av en i monté)även är 9:e segerrikast i Sverige 2017.

Johanna fick ett pris som hästägare och ett som tränare.

Det var en rolig gala med trevligt sällskap av glada vänner! smiley

Två som gillade maten (Johanna och Signe)

Noggrann koll bland nomineringarna! smiley