27 september var vi i Bollnäs och tävlade, Hugo fixade äntligen en efterlängtad SM-pinne i hoppklass – nu saknas det bara en ända för att kvala till SM 2015.

Johanna och Flinga vann agilityklass 2!! Riktigt bra dag för oss!!
Multi var duktig, men har en del kvar att träna.

********

Tuffie har jag lånat ut till uppfödaren Conover´s i Valbo för att dom ska få ta en kull på henne, jag har inte för avsikt att behålla någon själv om det inte händer något drastiskt med Ida och Rex inom en snar framtid. Så Tuffie är nu parad med en fin jaktlabbe från Stockholmstrakten.

*******

Tuffie började löpa runt 10 september och eftersom hon var anmäld till Working test (WT) 20 september och inte fick starta pga. löp så kom jag på en knäpp idé… Hugo kanske fick vara med istället. Jag fick byta hund… Men hur tänkte jag här? ojoj!!
På torsdagen åkte Johanna och jag upp till den totalt oklippta fotbollsplanen i Lövstabruk och testade lite apportering med Hugo. Det jag ville testa var om han grejade byte av vegetation alltså om han förstår att dummien kan hamna inne i höga tistlar och inte på 2-3 dm högt gräs. Det fattade han inte, så det fick bli ett par kast på väldigt nära håll och sen längde vi avståndet och då förstog han att dom kunde hamna långt ut. Duktig hund lär sig fort. Så Hugo fick ett seriöst pass två dagar innan… ojoj!!

Väl på WT så var första stationen i motljus, Hugo hade ingen koll alls på vad som skulle hända och plöstligt gick det av ett skott (han har aldrig apporterat efter skott) han tittade dit, sen hörde han något… Jag skickade glatt ut honom men han hade bara en ljud markering vilket var för svårt så efter en stunds letande så valde han att komma till mig, ingen fara – bra försök ändå.

Andra stationen – Hugo hade fattat, skott – dummies som kastas – hämta – lämna till matte. Lite svårt att hitta i den höga torra vegetationen, men det var ändå snabbt fixat!

Tredje stationen – Snett över/genom djupt dike – hög torr vegetation – tillbaka över djupt dike och lämna – inga problem. Fast det är svårt att hitta, tar lite tid.

Fjärde stationen – ca 5 meter fotgående – kastet var lågt – Hugo så det inte alls – domaren valde tekniskt fel och nytt kast – dummie hamnar bland stenar – Hugo hittar fort och lämnar fint.

Femte stationen – väldigt höga tistlar – Hugo har full koll och jätte roligt – svårt att hitta eftersom det gått många hundar på samma ställe. Men jobbar fint ändå.

Hugo som egentligen tränat seriöst med dummiesar ca 5 ggr på sitt 7,5 åriga liv fixade poängen 0-18-18-18-18 = 72 på sitt första WT i nybörjarklass.
Troligen blir det flera WT för Hugo i framtiden! Riktigt roligt!

*******

Agility i Avesta 13-14 september – Hugo var duktig och gick felfritt i båda hoppklasserna men det räckte inte till något och i båda agilityklasserna var han mest busig… börjar komma i ”kan själv åldern”!
Tuffie tränade bra igen, men utan några resultat.
Flinga fixade en 4:e plats.
Multi fick vara med och det var svårt, klass 1 skiljer sig väldigt från tävling till tävling…

*******

Vi tävlade agility klass 2 i Sala 7 september, Tuffie gjorde mycket bra saker men vi lyckades med diskning i alla fyra loppen.
Johanna och Flinga fixade en 3:e och en 4:e plats i de två första loppen, sen började dom skjuta på skjutbanan bredvid och då var det jobbigt tyckte Flinga, men ett stort plus var att hon ens var kvar på banan. Tidigare har hon varit så skotträdd att hon försökt att fly men efter en dag på WT för retriever på Kybacka i Valbo i sommar, sittandes i husbilen och lyssnat på runt 500 skott så blev hon väldigt avtrubbad och har nu mer bara svårt att koncentrera sig vid skott.
Johanna glad – Birgitta & Tuffie behöver träna var dagens slutsats!

*******

Johannas fotbollslag Österlövsta fotbolls förening hade sista poolspelet för säsongen första helgen i september. Laget vann båda matcherna, nu är inte resultatet det viktigaste och det har tjejerna full koll på och kul hade dom så klart!
Behöver jag säga att Johanna gjorde mål i båda matcherna? smiley