10 februari tävlade Hugo agility i nya hallen i Väsby, Stockholms Hundsportcenter. Ett väldigt fint ställe med bra matta, lite hårt för min smak och med ”tunga” hundar (och förare..). Hundarna har ett mycket bra fäste i mattan och hallen är verkligen värd ett besök!

Personligen gillar jag underlag som har något typ av svikt, alternativt mjukt, i Väsby är det betong (tror jag) under mattan vilket gör det för stumt för att träna tunga högställda hundar som Hugo, men verkligen inget ont om den hallen!

Tävligen då… Vi började med hoppklass, där hade jag lite bråttom vid ett hopphinder så Hugo rev det, klart mitt fel eftersom han är van att jag ger honom tid och inte lärt honom att jobba självständigt i sånna situationer… Men för övrigt var han pigg och glad och mycket duktig! Han blir väldigt berörd av att tävla inne i hall och speciellt när de var två banor bredvid varann och ganska hög ljudnivå.

I agilityklassen så skulle man ta hinder nummer två bakifrån, men Hugo lyssnade inte riktigt och jag var säkert otydlig, så istället för att komma till mig så tog han ett hinder några meter bort… hm.. diskning.. Sen försökte jag köra klart banan, men vi var helt osynkade så det blev ett par hinder till, sen gick vi ut…

Kan konstatera att agiiltyåret 2013 inte börjat speciellt bra… men de kan knappast bli sämre, nästa tävling är inofficiell, Final i Vintercupen på Knivsta Hundsportcenter den 3 mars.