I fredags kväll och lördags eftermiddag/kväll så var Tuffie och jag med på fortbildning för instruktörer i Kilafors. Jag är inte agilityinstruktör, men eftersom det fanns platser kvar fick vi vara med.

Kursledare var så klart Malin Elfström!

Tuff var med som visningshund och var så klart jätteduktig – tycker jag! – helt opartisk!! smiley

Kursen gick ut på grundträning av blivande agilityhundar, detta var del 2, del 1 var för ett år sedan. Det var en jätte kul kurs där vi gick igenom allt från belöningsplacering till att börja lite med hinder.

Tuffie fick vara med många gånger och var riktgit duktig!

Hon har fattat det här med att erbjuda beteende och sen få belöning riktigt bra nu och belöning med leksak börjar funka bra. Kampleken jobbar vi med, från att inte vilja kampa alls (troligen för att hon har haft ont i munnen) till att hämta allt och kampa en del, så är hon på gång nu!

Innan kursen hade hon ”råkat” gå genom en tunnel på Knivsta hundsportcenter för två veckor sen när vi tränade där med Malin. Hon har fått belöning för att hoppa ett 20 cm högt hinder ca 5 ggr (men då visade jag att hon skulle hoppa). Hon hade aldrig varit i närheten av ett balanshinder eller slalom.

På kursen lärde hon sig att så gott som självständigt (nåt enstaka förvirrat kommando eller kroppsrörelse från mig dök väl upp nån gång… smiley) att göra rund tunnel, fyra pinnars slalom med bågar och hoppa ett hinder.

Tuff fick även första lektionen med gunga träning och prova hoppteknink övning.

Kroppskontroll övandes i IKEA-låda, men där har vi mycke kvar att lära!

Tuffie bara gör, hon testar och tycker att allt är kul – godis är gott och leksak är rolig – så det är värt att vara med och leka!

Kan inte säga annat än att jag är såååå nöjd med min fina lilla hund som snart fyller 1 år.

Här kommer en filmsnutt som Ann Essner har filmat!! Tack!!