Hugo gjorde ett bra SM även i år!

Första dagens bana var ganska enkel, det blev 32 felfria hundar, där Hugo kom in på plats 29… Inget att skryta med, men vi tog oss runt i det blöta gräset en regnig dag utan att det var några nerver som busade med oss!

Andra dagen var det agilityklass, Hugo har inga bra kontaktfält, men det brukar räcka om domaren tittar på kontaktfältet och inte på hundens rörelsemönster…
Dessutom har Hugo haft lite känningar av ryggen då han går på ett konstigt sätt på promenaderna, men denna helg hade jag cykel med mig och hundarna fick trava lugn bredvid cykeln som uppvärmning och nedvarvning vilket gjorde stor nytta på Hugo.

Agilitybanan var en normal klass 3 bana som det ska vara, men lite klurig!
Hugo fixade det galant, men det var trångt mellan hinder så det blev tyvärr 1,x i tidsfel… men det var många som satsade förfullt vilket ledde till en och annan diskning och 5-felare, så Hugos felfria lopp räckte långt, vi kom ända till placering 7!! Det var bara 6 st som var helt felfria.

Så för andra året i rad så kom Hugo på 7:e plats på SM!!

För andra året i rad blev han bästa labbe! smiley

Laget fick tyvärr med sig varsin 5 felare och en disk från första dagen (alltså 15 fel) men vi var med!! Bara det kändes riktigt kul!!

Hugo gick fel in i slalom, vilket typ aldrig händer – förstår fortfarande inte hur det gick till… men så var det… tråkigt nog….

Izi fick fel på nerfarten på balansen, vilket händer ibland…

Linus fick vägran på näst sista hindret…

Aqui som var på gång att göra ett kanon lopp (med Jocke Tangfelt) hittade på bus och drog på sista hindret utan att ta det näst sista… bus hund!!! = disk…

Så med 15fel så låg vi på 17:e plats av 22 lag….

Dag 2 var det dags för hoppklass, redan 7.30 var det banvandring, Jag hann med att starta med Ida först, det var rätt skönt att ”testa” banan med henne.

Denna dag fixade vi det klart bättre!!
Ulf började med en felfri och fin runda
Linus strulade iväg till slalom istället för långhoppet, så det blev tyvärr disk för denna unga bus-kille!
Aqui & Jocke satte ett jättefint felfritt lopp
Så Hugo och jag hade lite press på oss att sätta den tredje nollan… Men vi fixade det igen!! Så laget slutade på noll fel från andra dagen och sammanlagt på 7:e plats!!
En upphämtning som jag tycker vi gjorde bra!!

Nu kan det bara bli bättre till nästa år för laget!!