Nyårsdagen går mot sitt slut!

Familjen sover och det har varit en dag i snönstecken!

Jag har skottat fram min bil två gånger, första gången med drygt två decimeter snö och andra gången med drygt en decimeter snö… Ändå har jag inte varit ute och åkt nåt… smiley

Två hundpromenader har det blivit – båda i snö, en på vägen som inte var plogad och en på en skogsväg som en granne plogar lite, för att kunna träna sina travhästar. Men där låg det ca 2 dm snö… Svettigt var det!!

Vovvarna har tränat på löpbandet, Ida har börjat få till ett bra tempo med långa steg, Hugo har verkligen hittat sin balans på bandet och går riktigt bra, även han med bra tempo nu. Verkligen skillnad, speciellt på Hugo. Flinga är riktigt duktig hon med. Men bandet är som autoban för henne… Krävs inte samma koncentration som för dom stora.

2010 var ur hundperspektivsett ett ganska ”normalt år”.

Ida har gått bra, men nu i efterhand kan jag säga att vi borde tävlat mindre. Hennes höft har nog känts hela säsongen även om jag inte fattade något förrän sent… Trots detta kvalade hon till SM 2011 utan problem, sista pinnen tog hon 31 juli på Gotland.

Hon har varit bästa labbe på årets agilityhund sedan 2005 då hon första gången kom med på den listan. Så i 5 år har hon varit sveriges bästa agilitylabbe! Men nu har hon under 2010 klivit ner till 3:e plats. Men 2011 kommer Hugo ta upp kampen om den platsen och som det ser ut nu så får ni passa Er, för Hugo ser bättre ut än någonsin!

I oktober fick Ida besöka sjukgymnasten på UDS och hon hittade flera överansträngda muskler, även ortopeden fick ta sig en titt på fin-hunden. Mycket liten rörelsestörnign konstaterades men inte nån störrre fara. Ida fick tävla i Rättvik eftersom de inte såg ut som det skulle bli sämre. Sen har hon börjat på rehabilitering, vattentrask i Uppsala och strax före jul har vi bytt till Gävle, dit det är kortare resa. 1-2 pass i veckan har hon tränat + pilatesboll och lite annat. Sen den 20 december är det skritt pass på de egna löpbandet som gällt. Nästan varje dag går hon 20 minuter. Vilket gör henne gott. Hon röntgades före jul och ryggraden ser kanonfin ut och hennes vänstra höft har lite pålagringar, men det är inte mycket, med tanke på att hon tävlat och tränat väldigt mycket under sitt snart 9 åriga liv! Hon går på smärtlindring och rehaben går bra hittills. Som det ser ut så finns det möjlighet för henne att komma tillbaka till ute säsongen börjar, men vi får se hur det går. Men man ska må så bra som det är möjligt och ha kul så länge man är med! Så vi hoppas på det bästa!

Svarta Snabba S… har gått riktigt bra – Ida har nog även detta år varit lagets trygghet. Hon gör enorma laglopp och löser alla problem som jag skaffar oss på vägen. En så härlig lag-hund! Laget slutade på 3:e plats i tävlingen ”åretslag” vilket jag tycker är en enorm instats av detta svarta gäng! Laget kvalade till SM 2011 utan problem även detta år och har flest SM pinnar av alla inför SM 2011.

Hugo han har gått från klarhet till klarhet detta år!

Han har varit med i laget ”Fina Flygande F…” på SM 2010 det laget kom 5:a på SM vilket var en enorm prestation och mycket roligt!!

I laget Team Agilityshop har Hugo tävlat inför SM2011 och där har han gått enormt bra! Laget kvalade lätt till SM och har en hel del vinster! Laget kom 6:a på årets lag.

Individuellt så har Hugo lyckats kvala till SM 2011 genom att ta sin sista hopp-pinne på tävlingarna i Rättvik i november 2010. Han har gjort många felfria lopp men tiderna har inte räckt i den hårda konkurensen, men till sist hade vi lite tur och fick sista pinnen. Efter en lång säsong med mycket tävlingar har Hugo vilat mycket under hösten och har precis startat vinterträningen. Han har börjat bli en ”färdig” hund med balans på sin kropp och ordning på sina ben. Han har fått träning på löpbandet och har ”hittat sig själv” så kommande säsong kommer att bli mycket spännande!

Så lilla Flinga…

Hon flyttade in hos oss 11 april 2010. Lagom oplanerat så hämtade vi henne i Hudik, 4,5 månader och ganska världsvan. Hon gled in i flocken utan problem och så har det varit. Smidig hund som bara funkar!

Träningen har varit lite ”vilande” för att uttrycka det snällt. Tiden har inte räckt, men vi jobbar på de! Vi går kurs för Malin Elfström och det är mycket bra. Även om vi borde träna mera mellan gångerna…

Även Flinga tränar på löpbandet i skritt nästan varje dag, 5-8 minuter varje gång.

Ludd-tussen är 13 månader nu och har börjat träna lite mera av nåt som ska bli agility framöver!

Men hon sover i husses säng om nätterna och är mycket älskad av barnen!

Vare sig jag lyckas göra agilityhunda av henne eller ej, så trivs alla bra med henne i vår familj.

Hoppas 2011 kommer att bli ett år då jag får mera ordning på mitt liv och allt som varit struligt de sista 5 åren!

Orkade du läsa ända hit så – Önskar jag dig ett riktigt bra 2011!!!smiley