Mycke hund nu under ledigheten, onsdagkvällen ägnades åt en slalomkurs för två elever i Älvkarleö, där Hugo fick vara med och vara ”kurshund”.

Men så har vi varit lite kulturella också!

Så i torsdags så besökte barnen och jag Biotopia i Uppsala, vi tittade på massor av uppstoppade djur som var placerade i sin ”rätta miljö” (om dom levt…) Biotopia hade namnet biologiska museet när jag var liten och det finns i parken utanför de hus där jag växte upp. Jag var nog där sista gången i lågstadiet nån gång. Sedan tror jag det var stängt i många år och öppnades igen för ett par år sedan.

Utställningen är mycket fin och mycke är sig likt. Antar att det är samma djur, men att det har blivit flera. Renoverat, förnyat och fint. Jag mindes att det var mörkt och lite läskigt på den tiden. Nu kunde man trycka på knappar så det lyste och hördes ”stämningsfulla ljud”. Barnen gillade det. För övrigt var det mycket barn anpassat. Fanns nog en hel del aktiviteter för dom som vill vara där en halv dag. Vi nöjde oss med en timme ungefär. Kärt återseende efter ca 25-30 år eller så!

Tänk att JAG har varit på två museer på en vecka!! oj oj!!! (järnvägsmusset dagen innan)

Efter Biotopia så bar det av till Bälinge, med en avstickare på Sibyllan i Börjetull.

Hugo & Jag skulle få hjälp av Malin med träningen. Hugo skötte sig jätte bra. Han har i princip vilat sen slutet av september, gjort några tävlingar men med fåtal träningspass. När vi återupptog träningen för ett par veckor sedan bestämde jag mig för att ändra på kontaktfälts strulet. Jag litar på honom och kräver att han stannar självmant och han får lämna det bortre kontaktfältet när jag sagt OK! sen var jag är när jag säger det ska han inte bry sig i, utan lyssna. Jag kan säga att så här långt har han fattat grejen! Vi körde ett par kombinationer och det gick fint!

Sen testade vi lite hoppteknik, eftersom jag tycker att Hugo har lite svårt med bromsen. Så Malin hjälpte mig med hur jag ska jobba vidare.

Det är såå lyxigt att kunna få Malins hjälp när man kör fast och behöver komma vidare. I bland är det svårt när man tränar mest ensam. Tack Malin E för all hjälp och alla jobbar vidare tips!!

Flinga fick också vara med på ett hörn, så hon har en del att träna hon med. Vi jobbar på de, mest förberedande för kontaktfält just nu!

Sen blev det visst Nyårsafton!!

Ja vad ska man göra på en Nyårsafton om inte träna agility? Så Maria & Uffe med Eros och Dex som var i ”stugan” en bit här i från kom och tränade med oss!

Det var kul, vi körde ett par kombinationer och så lite hoppteknik, känns som Hugo kommer få köra lite hoppteknik på typ varje pass framöver. Han behöver det verkligen…

Så roligt att träna med lite andra ibland, så jag hoppas dom har tid fler gånger när dom åker till ”landet”.

Eftersom Tobbe jobbade på nyårsafton och jag är ordentligt förkyld så valde vi att inte fixa nåt på nyårsafton. Vi åt god mat hemma och Victor och jag spelade Toy Story spel på datorn hela kvällen, till strax före tolvslaget, då stängde vi av och lyssnade på ”Ring klocka ring” och så fyrverkerier på tv det räckte bra för oss! Då sov redan både Johanna och Tobbe!

Några grannar sköt fyrverkerier men dom syntes & hördes knappt i snövädret!

Victor och jag hade en mysig kväll tillsammans med datorn!!! smiley