Årets mest omtalade helg går mot sitt slut. Men såå lugnt och skönt har vi inte haft på länge. Vi var till barnens farmor och farfar en sväng på julafton, men annars har det varit hemma som gällt. Victor har ju vattkoppor, så det har ju inte varit lämpligt att göra så mycket, men väldigt skönt med lugnet!

Har hunnit med hundpromenader i dagsljus, har vattnat upp ridhuset så det går att träna. Har tränat lite agility med Flinga ett pass i går och med Hugo ett pass i dag.

Vi har hunnit med att spela spel & bygga lego med barnen, skottat massor med snö och åkt på diverse olika saker i snön!

I går skottade jag av husbilstaket och flyttade bilen, tyvärr har jag inte fixat nån vinterplats åt den, så den står ute fortfarande så det gäller att ha koll på snön på taket. Tobbe har skottat av veranda taket där det låg ca 50 cm snö.

Löpbandet har vi använt flitigt, Ida gick 10 minuter i går (var lite stökigt här så det fick räcka) och 20 minuter i dag (lugnare).

Hugo som har lite svårt att koncentrera sig har ökat sin tid till 8 minuter i går och 10 minuter i dag. Även Flinga har tränat på bandet och får gå 5 minuter per gång, jag tycker det räcker så här långt, hon är ung och inte van att skritta alls.

Själv har jag promenerat på löpbandet 2 x 20 minuter i går och 10 + 20 minuter i dag, farten varierar mellan 5,6 och 6 km / h för mig, så det känns i kroppen, eftersom man sällan promenerar så fort ute med hundarna.

Flinga höglöper och Hugo är helt varvad, han piper och gnäller och vet inte var han ska ta vägen, Flinga hugger efter honom, men det märker han inte… Hon ställer inte upp sig för honom, skulle aldrig… verkar det som. Hon trivs bra i sin bur i köket där hon får vara när vi inte har tid att ha dom under uppsikt i olika rum. Då ligger Hugo bredvid buren och passar på Rex och försöker smöra för Flinga, som hugger argt mot buren, som nu mera fått en filt på tre sidor, dessutom står buren på en gammal barnsäng i köket så Flinga kommer i samma höjd som dom stora hundarna. Men Hugo ligger där och tronar efter sin prinsessa…

Men Rex – det är en snygging de! Honom gillar hon, smörar och vänder upp rumpan!! Stackars Rex som kastrerades för 8 år sedan fattar att det luktar gott, men kan inte riktigt förstå allt… Men Flinga är kär!!

Hur som helst så får inte Rex heller vara tillsammans med Flinga, vi tar inga risker…

Hoppas löpet är över snart!!!

I morgon ska Hugo och jag åka till Bälinge och träna!